Ma - Vr: 07:00-20:00Za: 09:00-16:00 Zo: Op afspraak023-5746611info@fysioenmotion.nl+31639439591Whatsapp 24/7 bereikbaar

FYSIOTHERAPIE BIJ HIELSPOOR – FYSIO & MOTION HAARLEM

07/01/2018 by admin0

Hielspoor? Fysiotherapie helpt

Hielspoor, wat is het?
Wanneer u last heeft van hielspoor is er sprake van een verkalking of verbening onder de hiel, op het punt waar de spier van het hielbeen naar de voorvoet loopt. Deze veelvoorkomende voetaandoening komt bij ongeveer 30 tot 75% van de Nederlanders voor. Hoewel het in veel gevallen onopgemerkt blijft, wordt het door 10% van de mensen als zeer pijnlijk ervaren. Van hen heeft 98% een verkalking van de peesaanhechting. Een ontsteking veroorzaakt door overbelasting is de oorzaak van de pijn.

Hielspoor, de oorzaken
Overbelasting is de belangrijkste oorzaak van hielspoor. Dit kan ontstaan door het dragen van slechte schoenen, veelvuldig lang staan of sporten. Door deze overbelasting ontstaan zogenaamde microtrauma’s in de aanhechting van de pees, wat voor irritatie zorgt. Hielspoor is een aandoening die voornamelijk voorkomt bij veertigplussers. Naast eerdergenoemde oorzaken kunnen ook overgewicht en een afwijkende voetvorm leiden tot hielspoor. Een verkorte kuitspier of beperkte dorsaalflexie (u kunt dan de beweging van uw voet naar boven toe moeilijk maken) kunnen tevens hielspoor veroorzaken. Ten slotte kan hielspoor bij oudere mensen ontstaan door afname van vetweefsel onder de hiel, waardoor er weinig demping is onder de voet en deze overbelast raakt.
Hielspoor, de symptomen
Pijn onder uw hiel is het kenmerkende symptoom van hielspoor. Opvallend is dat deze pijn vooral in de ochtend optreedt: de eerste stappen die u zet voelen pijnlijk aan. Hetzelfde kan gebeuren wanneer uw voeten langere tijd rust hebben gehad, of juist langere tijd hebben gestaan. Mensen met een staand beroep ervaren vaker hielspoor. Onnatuurlijke houdingen van de voet, zoals tijdens het autorijden, kunnen ook pijn geven.

Hielspoor, de diagnose
Aan de hand van uw klachten en lichamelijk onderzoek wordt de diagnose van hielspoor gesteld. In sommige gevallen is aanvullend onderzoek in de vorm van röntgenfotografie, echografie of MRI nodig.

Hielspoor, wat de fysiotherapeut voor u kan betekenen
Hielspoor is een aandoening die erom bekend staat moeilijk behandelbaar te zijn. Fysio & Motion in Haarlem heeft echter een behandeling ontwikkeld die direct resultaat biedt, waardoor u een traag en langdurig traject bespaard blijft.
De behandeling bestaat uit klassieke methoden zoals kinesiotape, tape, rek- en krachtoefeningen aangevuld met een unieke dry-needling behandeling. Door middel van dry-needling worden Central Nervouw System (CNS) targets en lokale hielspoor targets aangeprikt.
Naast Fysio & Motion in Haarlem is er slechts één andere praktijk in Nederland die deze behandeling van hielspoor biedt. Het resultaat van deze behandeling is dat de pijn na één behandeling al met 50% is afgenomen. Na drie behandelingen is de pijn afgenomen tot 30% en na zes tot zeven behandelingen wordt gemiddeld slechts 5 tot 10% van de pijnklachten ervaren.
Naast pijnvermindering onderzoekt de fysiotherapeut met u wat de oorzaak is van uw hielspoor. Door in kaart te brengen hoe uw hielspoor is ontstaan kan uw fysiotherapeut u adviezen geven die de oorzaak doorbreken en waardoor klachten verminderen. Heeft u bijvoorbeeld hielspoor opgelopen door overbelasting bij hardlopen? Uw fysiotherapeut adviseert u dan waarschijnlijk om anders te gaan lopen: met kleinere, snellere passen en een zachte landing van de voet. Advies over passend schoeisel is hier ook onderdeel van, zodat hielspoor in de toekomst voorkomen kan worden.

Vergoeding van fysiotherapie bij hielspoor
Wanneer u aanvullend verzekerd bent, wordt fysiotherapie bij hielspoor altijd vergoed. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie.
Fysiotherapie bij hielspoor: Fysio & Motion in Haarlem
Fysio & Motion in Haarlem is gespecialiseerd in behandeling van hielspoor. Onze unieke behandelmethode verhelpt uw hielspoor effectief en met direct voelbaar resultaat. U kunt onze fysiopraktijk bezoeken in Haarlem. Bent u benieuwd of wij u kunnen helpen met uw hielspoorklachten? Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Copyright by Fysio & Motion 2018. All rights reserved.